EGYESÜLETI HORGÁSZVERSENY

2017.05.29

A Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület
Egyesületi tagjainak horgászversenyt rendez
a Verba tanyán
2017. június 04-én (vasárnap)


A nevezés:

Kik nevezhetnek: Nevezni csak a Vasutas egyesület tagjai nevezhetnek. Az egyesületi tagságot a nevezéskor és a helyszíni regisztrációkor egyaránt igazolni kell a horgászigazolvánnyal!

Nevezési díj:

0-14 éves kor: 500.-Ft/ fő

15-20 éves kor, nők és felnőttek: 2.500 Ft/fő

A helyszínen nevezés nem lehetséges! Ha a versenyző a nevezését leadta, de a nevezési összeget nem fizette ki a nevezés leadása során, a helyszíni fizetés esetén a nevezési díj 4.000 Ft, kortól függetlenül! (a határidőig nevezést befizetők, de meg nem jelenő versenyzőknek a nevezési díjat nem tudjuk visszafizetni)

A nevezési díj befizetése a verseny időtartamon túli, aznapos horgászatra is jogosít.

Nevezési határidő: 2017. június 2. péntek 17.00

Nevezési helyszín: Nevezni kizárólag a nevezési díj befizetésével egyidőben a Végállomás horgászboltban lehet (Állomás tér 4. Tel.: 42/410 504)!

Kik számítanak benevezettnek? Akik Vasutas egyesületi tagság birtokában befizették a nevezési díjat, leadták a kitöltött nevezési lapot, és benne voltak az első 55 fő nevezőben! A kisorsolható helyek korlátozott száma miatt csak az első 55 fő nevezését tudjuk elfogadni!

Értékelés:

Kategóriák: 0-14 éves, 15-20 éves, 21+ (felnőtt) és női kategóriákban rendezzük a versenyt. Amennyiben egy kategóriában a nevezők száma nem éri el a minimum 5 főt, a kategóriát a hozzá közelebb álló kategóriával összevonjuk (0-14 éves hiány esetén a 0-14 és a 15-20 kategóriát, és fordítva, valamint női versenyző hiány esetén a nőket a felnőttek közé soroljuk)

Szektorok: a kategóriákon belül nem kerül kialakításra!

Díjazás: Kategóriánként az első 3 helyezett kerül díjazásra (de nevezési létszámtól függően a változtatás jogát fenntartjuk!). A sorrendet a kifogott halak személyenkénti összesített tömege határozza meg.

Kifogható és értéklehető halak: Az értékelésbe minden halfaj beleszámít, mérettől függetlenül. A kifogott halakat életben kell tartani és azokat legkésőbb a verseny végén óvatosan vissza kell helyezni a vízbe. A kifogott hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, de minden ilyen esetben a korrekt sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen! Kizárólag csak az a hal számít bele a verseny értékelésébe, amely a verseny lefújása előtt kint van a vízből! A verseny lefújása előtt megakasztott hal, amelyet a verseny lefújásakor nem fogott ki a versenyző, nem számít bele az értékelésbe! A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!

A versenyen történő horgászat szabályai:

A verseny egyéni verseny. A versenyzők horgászatát "külső" személy is segítheti az alábbiakban:

- segíthet a felszerelések, etetőanyag előkészítésében

- gubancolódott szerelék rendbetétele

- etetőgombócok készítése

- A segítő, ha a versenyző igényli, szákolhat a versenyző helyett.

A versenyzők segítséget az alábbiakban nem vehet igénybe:

- horgászat közben a segítő nem etethet

- nem dobhat be

- nem fáraszthat

- a kifogott halat nem kezelheti (horogszabadítás, haltartóba helyezés)

Szákolás után a horogszabadítás és a hal haltartó hálóba történő helyezése az elsődleges feladat.

(A felcsalizott szereléket újra a vízbe dobni addig tilos, ameddig az előzőleg fogott hal a megfelelő haltartóba (és vízbe) nem került.

Nagytestű halat mérlegelés után azonnal vissza kell engedni! (a szervezők a nagytestű nemes halat a verseny közben mindenkinél lemérik).

Horgászmódszer:

- A versenyen KÖTELEZŐ a szakállnélküli horog használata! Ennek ellenőrzésére a verseny előtt és közben többször sor kerülhet. Ezen szabály megszegése a versenyből és a további horgászatból történő azonnali kizárást vonja maga után!

- Minden korosztályban horgászni csak egy bottal, azon legfeljebb egy horoggal lehet. (úszózni vagy fenekezni is lehet, mindenkinek)

- Tartalék botot megszerelve bármennyit tarthat a versenyző maga mellett.

- Elektromos kapásjelző használata tilos!

- Minimális és maximális dobástávolság nincs meghatározva, de azokat úgy kell végezni, hogy az a többi horgászt ne zavarja.

- Etető jelzőbója használata nem engedélyezett!

- Az etetésre szóló jelzés előtt a vízbe etetőanyagot - és más élő csalit - juttatni TILOS!

- Etetni kizárólag a kisorsolt horgászhely közvetlen közeléből lehet.

- A verseny alatt a horgászatra bedobott vagy bent lévő felszerelésre másik horgászbottal etetni tilos.

- A megszákolt halat a horogszabadítás időtartama alatt TILOS a földre vagy fűre tenni. Pontymatrac használata kötelező! (bérlési lehetőség adott, 2 fő/ matrac, szomszédok), a versenyen nem indulhat, akinek nincs!

- Nagykarikás, 40 cm átmérőjű, minimum 2 méteres haltartó, vagy a Verba-tanya horgászszabályzatának megfelelő pontyzsák használata kötelező, a versenyen nem indulhat akinek nincs! (drótszák használata tiltott!)

- Pergetés, szándékos külső akasztás, gereblyézés tilos!

- Halszelettel és élő hallal horgászni tilos!

- A verseny végeztével a versenyzőknek a helyén kell maradnia, míg a mérlegelők oda nem érnek.

- Ha mérlegeléskor a versenyző nincs a helyén, halait nem mérlegeljük.

Etetőanyag korlátozás:

- Maximálisan használható etetőanyag: 20 liter (kb. 5kg szárazon). Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza stb.) valamint a bojli és a pellet is!

- 1 liter élő csali (csonti, pinki, giliszta)

- Etető és tűző szúnyoglárva használata tilos!

Versenyprogram:

6,20-ig gyülekező, regisztráció (kérünk mindenkit, hogy keresse a regisztrációt!)

6,20 - 6,40 megnyitó, sorsolás

6,40 - 7,50 horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre etetőanyag keverés stb.

7.30 - 7.50 szakállnélküli horgok ellenőrzése

7,50 - 8,00 jelzés, etetés (nem kötelező, de nagy mennyiségben csak ilyenkor juttatható be etetőanyag)

8,00 -14,00 jelzés, a verseny kezdete (a vége előtt öt perccel jelzés)

14,00 - mérlegelés, eredményhirdetés, ebéd.

Azon tagjaink, akik a versenyt követően szeretnének maradni egész napra horgászni, erre lehetőségük van ingyenesen. Kérjük, e szándékukat jelezzék az egyesület vezetőségének a helyszínen, mert, az egyesületnek erről igazolást kell adnia.

Ebéd díját a nevezési díj tartalmazza a versenyzők esetén! Vendégebéd igényelhető, de kizárólag a nevezéssel egy időben befizetett összeggel. Vendégebéd 1.500.-Ft! A helyszínen további ebédek igénylésére nincs mód! A rendezőség fenntartja magának azt a jogot, hogy a 4 fős asztalokat az ebédhez érkezés sorrendjében töltse fel. (elkerülendő azt, hogy egy 4 fős asztalnál pl. csak 3 fő üljön!)

A jelentkezések befogadását, - a korlátozott hely miatt- a beérkezési sorrend határozza meg, ha a létszám betelt a nevezést lezárjuk! Kérjük ennek szíves tudomásulvételét.

Az egyesület fenntartja azt a jogát, hogy bármely szabály megszegése, vagy a horgász etikai normák be nem tartása miatt a nevezőt a nevezési díj visszafizetése nélkül kizárja a versenyből, és a helyszín elhagyására szólítsa fel a szabályszegőt!