GYEREKVERSENY 2020

2020.12.22

A gyermeknapi versenyünkre idén ismét nyertünk a MOHOSZ-tól anyagi támogatást, amit nagyon szépen köszönünk. A díjak időben meg is érkeztek a postán, így nem volt akadálya annak, hogy meghirdessük a versenyt. Az időközben kicsit lazuló járványügyi szabályok lehetővé tették ennek a megrendezését, de igyekeztünk minden javasolt óvintézkedést betartani.

A szép idő és a gazdag díjazás ellenére az eredetileg meghirdetett időpontra, 2020. június 05-re sajnos kevés jelentkező volt az alsó tagozatos kategóriában, ugyanakkor a felső tagozatosak voltak 8-an, valamint ezzel párhuzamosan volt további 4 ifjúsági versenyző is (15-20 év közötti), akiket ugyan a pályázat nem támogatott, de annyira kevés a taglétszáma ennek a korosztálynak, hogy nem szerettük volna elriasztani őket, így megtartottuk ebben az időpontban is a versenyt. Az alsó tagozatos korosztálynak újra hirdettük a Tokajban megtalálható Kovács tóra 2020. július 12-re a versenyt. Korábban a Hódi tó 1. sz. taván már 4 alkalommal rendeztünk versenyt, illetve a korábbi 2 évben ezen a vízen rendeztük meg a napközis 5 napos horgásztáborunkat. Most azonban a 2-es számú nagy tavon ültettük le a versenyzőket, amely tóban több a nagyobb testű kárász, keszeg, valamint a ponty is a tógazda elmondása szerint. A Tokaji Kovács tavon a nagy tavat övező övárokban kialakított pályán versenyeztek a gyerekek, elsősorban kárászokra és a be-be ugró afrikai harcsákra. Szerencsére mind a két napon az időjárás napos volt, a szél enyhe volt, a horgászatot nem zavarta.

A regisztrációt és sorsolást követően a versenyzők elfoglalták a helyeiket. A felkészülési idő alatt teljes mértékben felkészültek a versenyzők a megmérettetésre, több esetben segítettünk beállítani a helyes szerelékeket, eresztékeket, a merítők és a haltartók elhelyezésében is támpontokat nyújtottunk.

A halak fogása nem mindenkinek indult egyenletesen, az orosi tavon Molnár Bence Tamásnak szépen beállt a nagyobb testű dévérkeszeg az etetésére, abból tudott 4 kilót fogni a verseny ideje alatt. A Kovács tavon szinte mindenkinek a 3-4 és 5 méteres spiccbotok voltak a kezében, hiszen maga a csatorna sem olyan széles. Miután egy pár afrikai harcsa megviccelte a finomkodó gyerkőcöket, a verseny második felében páran gyűrűs botra váltottak, növelve ezzel a hal megfogásának esélyét. Ennek köszönhetően többen is zsákmányoltak afrikai harcsát is, és azért a kisebb nagyobb tenyeres közeli kárászok is bekerültek a haltartó hálókba. A 3 órás verseny végére minden résztvevő fogott halat, voltak olyanok, akiknek a horgászatán már látszott az, hogy korábban is volt bot a kezében, szülőkkel, barátokkal már kijutott a vízpartra. A kisebbeknek még van mit tanulnia, de erre is jó ez a verseny, hogy újabb és újabb tapasztalatokra tegyenek szert.

A fogási eredmények az alábbiak szerint alakultak:

Alsó tagozatosak:

I. Racskó Regő 2520 g,

II. Csontos László 2310 g,

Ill. Csontos Luca 1535 g

Felső tagozatosak:

I. Molnár Bence Tamás 4.085 g,

II. Csonka László Levente 2.325 g

Ill. Zsíros Máté 1.890 g.

A díjakat a helyezettek az ajánlottak szerint megkapták, oklevél kíséretében. Az egyesület a többi versenyzőnek külön díjként emléklapot adott át és etetőanyagot ajánlott fel. Mind a két korosztályban a MOHOSZ által felajánlott különdíjakat is átadtuk, amelyeket a fiatalsággal, kitartással és lelkesedéssel lehetett kiérdemelni.

Mind a két nap nagyon szép nap volt! A gyermekek boldogok voltak, a szülők elégedettek , ennél többre pedig nincs is szükség. Köszönjük a támogatást©