Hagyományos pontyfogó verseny a Verba-tanyán

2018.09.03

4 alkalommal rendeztük meg a Verba-tanyán a kétfordulós egyesületi pontyfogó versenyünket, ahová előzetesen nevezett 46 fő rendben meg is érkezett a reggel fél hetes regisztrációs határidőre. A nagytó 54 férőhelyes ugyan, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően sarkok rajtszámaiból összesen 8-at kivettünk, így a nevezett 44 fő lehetőséget adott nekünk arra, hogy a pálya egyenetlenségeit a lehető legjobban figyelembe vegyük. A versenyt most is két fordulóban rendeztük, és az esélyegyenlőség növelése érdekében 2 szektorra osztjuk a versenyzőket. Az első forduló után a két szektor teljes egészében helyet cserélt, de a szektoron belül a helyet a szerencsére bízva már sorsoltuk. A végeredményt a két forduló alatt fogott összes súly döntötte el.

A versenyt gyerek és felnőtt kategóriában hirdettük meg. A nevezett 5 gyerek a felnőttek között elszórva horgásztak, nem alkottak külön szektort.

Az első fordulóban összesen 347 kg 890 g pontyot sikerült zsákmányolni a mezőnynek, érdekes módon amur nem került horogra. Kiemelkedő fogásokat az első fordulóban Takács Zsolt (39.825 g), Pálóczi István (32.665 g), Székely Mihály (31.865 g), míg a gyerekek között Csépke Donát (11.120 g) ért el. Az első fordulóban az igazán halas részek a tó nyugati valamint a déli oldalán voltak, sajnos a 40-54 közötti helyek most nem adták a halat úgy, ahogy az oda sorsolók számítottak rá. Az első forduló elején végrehajtott sorsolásnak köszönhetően azonban új remények csillanhattak fel előttük, hiszen lehetőségük adódott a délelőtt halasabb szektorokba húzni.

A második fordulóban összesen 379 kg 665 g halat mérlegelt az állandóan mozgó, 3-3 fős mérlegelő bizottság. Munkájuk eredményeként a halak többsége egy percet sem töltött haltartóban, csak pontymatracon, vagy éppenséggel pontybölcsőben. Nagy Gábor az első forduló nem kevés halához még 59.005 g halat fogott, így megérdemelten nyerte meg a Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület 2018-as pontyfogó versenyét. Gábor ifjúsági horgász kora óta már sokszor részt vett nálunk versenyen, fiatalon még hosszabb spiccbotokkal ért el szép eredményeket, horgászatát figyelve most már a method feederezés is szépen megy neki. Az egymás mellé húzó Fiola Gergő és Ignácz Róbert gyakorlatilag fej-fej mellett haladt a fogásokban, mind a kettőjüknek nagyon kellett kapaszkodni, hogy a délelőtt haltalanságát ledolgozhassák. Fejenkénti, második fordulós 45 és 49 kilós fogásuk az összesített második és harmadik helyre hozta fel őket.

A nevezett 5 gyermek közül sajnos csak három fogott halat, Dorogházi Máté 19.915 g hallal megérdemelten nyerte a gyerek kategóriát, a második helyet Csépke Donát (11.120 g), míg a harmadik helyet Csonka László Levente (3.450 g) érte el.

A két forduló között a tó éttermében egy finom húslevesre és egy pörköltre láttuk vendégül a nevezett horgászokat.

A 2. fordulót követően a legnagyobb filagória alá húzódva tartottuk meg az eredményhirdetést. A felnőtt kategória első 5, valamint a gyermek katagória első 3 helyezettjét 50.000 Ft értékben vásárlási utalvánnyal díjaztuk. A kategóriák első helyezettjei egy szép kupát, míg a gyermekek ezen túlmenően érmeket is kaptak. Az eredményhirdetésre itt maradt gyerekeket továbbá az Ignácz Róbert által felajánlott 8.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal is díjaztuk, amit ez úton is szeretnénk megköszönni neki. A legnagyobb halért járó kupát Kovács Tibor nyerte, aki egy 11.100 g-os amurt szákolt meg sikeresen a második fordulóban. A jó hangulatú versenyen a versenyzők és a szervezők is jól érezték magukat, tervein szerint folytatni fogjuk hagyományunkat, találkozunk 2018. szeptemberében!


Képek az egyesület Facebook oldalán!

VSTE vezetőség