HORGÁSZTÁBOR 2019

2019.05.30

A Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület célja, hogy a fiatalok részére biztosítsa a szünidő egy részének hasznos, ellenőrzött körülmények közötti eltöltését, lehetővé tegye az egészséges életmódot legalább egy hosszú hét erejéig, és nem utolsósorban, hogy példát mutasson arra, hogyan lehet a szabadidőt hasznosan és egyben aktívan is eltölteni.

2019. július 09.-12.


Elsősorban 8-15 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk.

Helyszíne:

Orosi I. sz. horgásztó

Ellátás: napi 3x: tízórai, ebéd, uzsonna.

Utazás: egyénileg, szülők segítségével.

Részvételi költség:

Napközis (5 nap): 10.000 Ft/fő

A táborra jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet az alábbi adatok megadásával:

Név, lakcím, születési hely és idő, édesanyja neve, TAJ-szám, szülők elérhetősége, horgászigazolvány száma.

Pataki Zsoltnál: 06(30)255-5240, pzsolt2@gmail.com

Mit kapsz a táborban?

  • napi 3x étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna)
  • Horgászati lehetőség az adott vízterületen
  • csonti, kukorica és giliszta ellátmány (napi 1-szer és nem korlátlan mennyiségben a pazarlás elkerülése és a környezetterhelés csökkentésének érdekében)
  • apróeszközök a horgászatért (Zsinór, súly, horog, úszó. Nem korlátlan mennyiségben, egy alap induló felszereltséggel rendelkezni kell!)
  • értékes nyeremények az egyes versenyek során (akár a tábori részvételi költség értékében is, teljesítménytől függően)
  • felnőtt felügyelet
  • szakmai előadások a profiktól, tanulási lehetőség
  • vizsgázási lehetőség

A tábor tervezett programja

(1. nap)

Érkezés a tábor területére (egyénileg), jelentkezés a táborvezetőnél, a tábor napirendjének és szabályainak az ismertetése, munkavédelmi oktatás, Elméleti oktatás: a természetvédelmi törvény, A halászati-horgászati törvény, horgászat története, írott és íratlan etikai és társadalmi szabályok. (Turcsánné Reskó Ibolya, titkár) Séta keretében ismerkedés a helyszínnel. Délelőtt a továbbiakban: horogkötés, fülkötés, felszerelés ismeret, halak életben tartása, kíméletes halkezelés. Délután horgászat illetve casting súllyal dobás gyakorlása.

(2. nap)

Délelőtti horgászat. Ebéd után: Elméleti oktatás: a halak általános jellemzése (morfológia, élettan, rendszertan, állatföldrajz). Fesztóry Sándor ügyvezető 2. Gyakorlati bemutató az ebéd után: a spiccbot és használata valamint a rakós botos horgászat (Pataki Zsolt, versenyhorgász) Délután és este horgászat.

(3. nap)

Délelőtti horgászat. 2. Gyakorlati bemutató az ebéd után: Bojlis pontyhorgászat horgászat. és a Dél-Afrikai világbajnokság élménybeszámolója (Haraszkó Csaba, szakíró) Délután további horgászat.

(4.nap)

Elméleti oktatás (reggei megérkezés után azonnal): A horgászatra feljogosító dokumentumok megismerése, plusz halfajismeret. Délelőtti horgászat.

Gyakorlati bemutató ebéd után: fenekező készséggel történő halfogás, feederezés horogkötések, különböz úszók, etetőkosarak és súlyok rögzítése a zsinóron. (Turcsán András, Ifjúsági és versenyfelelős) Délutáni horgászat.

(5.nap)

Horgász négypróba rendezése: 1. úszós horgászverseny rendezése reggeli után (3 óra időtartamban). Ebéd után: 2. Elméleti verseny (teszt - a horgászati alapismeretek vizsgaanyagából, letehető horgászvizsgával) 3. Barkácsverseny (horogkötés, fül kötése) 4. Célbadobás (Casting súllyal). Délutáni horgászat. Eredményhirdetés és táborzárás délután 17 óra után.