LEZAJLOTT A 2021-ES PONTYFOGÓ VERSENY

2021.11.01

Még nem is pirkadt 2021. október 24. napján amikor már horgászok sorakoztak a VSTE rendhagyó 2 fordulós pontyfogó verseny regisztrációjához Hódi László taván. A kései időpont nem szegte kedvét a horgászoknak, 28 fő jelentkezett a versenyünkre, ebből 2 fő volt 15 év alatti.

A versenyzőket és a versenypályát 2 csapatra, illetve 2 szektorra osztottuk és a versenyzők mindkét szektorban horgásztak, természetesen mindkét alkalommal sorsolással. Az első forduló ½ 8-tól 11 óráig tartott. Úgy tűnt a második szektorban horgászók voltak eredményesebbek. A forduló végére 155,735 kg halat mértünk. A két forduló között a versenyzők átpakoltak a sorsolt helyükre, majd az ebédet követően fél egykor megkezdődött a második forduló, melyet 16 órakor fújtunk le.

Összességében 280,5 kg halat mérlegeltünk. Remek időnk volt, egész nap gyönyörű napsütésben "fürödhettünk".

A 15 év alatti kategóriában két támogató is tett felajánlást Ignácz Róbert és Lipcsei József, illetve az összes versenyzőt a Halcatraz Kft. aromákkal támogatta meg a versenyre.

A felnőtt kategóriában az első 5 legtöbb pontyot, amurt fogó versenyző került díjazásra, illetve a legnagyobb halat fogó versenyzőt jutalmaztuk, összességében 90 ezer Forint értékben.

Helyezettek:

                                                            I. helyezett: Bakk Zsolt 34,860 kg

                                                            II. helyezett: Bagaméri Géza: 34,505 kg

                                                            III. helyezett: Győri Zoltán 33,515 kg

                                                            IV. helyezett: Fekete Ádám 27,815 kg

                                                            V. helyezett: Lipcsei József 25,575 kg

A legnagyobb halat Győri Zoltán fogta 11,800 kg volt a potyka.

Sajnos a 15 év alatti kategória két versenyzőjének nem sikerült értékelhető halat fognia. Ezért a felajánlást tovább görgetjük, a jövőre megrendezendő gyermekversenyre, mindenképpen ennek a korosztálynak a díjazására fogjuk fordítani a felajánlott összegeket.

A verseny jól sikerült, köszönjük a lehetőséget Hódi Lászlónak, a segítőknek, akik kitartóan vitték végig a versenyt és az azt megelőző előkészületeket és nem utolsó sorban a Támogatóknak a felajánlásokat.

Horgászbaráti üdvözlettel,

Turcsánné Reskó Ibolya

VSTE titkár