PONTYFOGÓ 2020 EREDMÉNYEK

2020.09.18

OROSI-TÓ 2020. SZEPTEMBER 13. VASÁRNAP

Új helyszinen került megrendezésre a két fordulós pontyfogó versenyünk. 35 versenyzőnek tudtunk helyet biztosítani, de végül csak 33 fő horgászott. A nevezők között két női, két gyerek és 29 felnőtt versenyző nézett farkasszemet a bajuszosok csapatával. Természetesen ők a vizben, a horgászok a parton. 😊

A versenyzőket két szektorra osztottuk. Az "A" szektor az országút felőli oldal kb. kétharmadáig tartott 1-18. helyig, a "B" szektor 19-35. helyig, melynek kb. a fele már a szemközti parton volt, a kisebbik sziget vonalában. Tehát a "B" szektor versenyzői pont egymással szemben foglaltak helyet.


Nem volt egyszerű dolga annak, aki pontyot akart fogni, mert a vízben nagy mennyiségű dévérkeszeg és ezüst kárász is található. De ami igazán megnehezítette pontyhorgászaink dolgát, az a harcsa volt. A harcsa átlagos mérete 2-3 kg, sajnos, ha horogra akadt, akkor ki kellet fárasztani, megmeríteni, és aztán mehetett vissza a vízbe. Viszont ezen halak fárasztása a verseny időből ment el, és sokszor nem volt egyszerű feladat.

Tovább nehezítette a dolgot, hogy váratlanul felbukkant egy-egy Lénai tok is, és persze azért ezek a halak sem jöttek füttyentésre a partra.

A versenyzők általában valamilyen pellettel csaliztak, ezért ezek a járulékos halak elég gyakran horogra akadtak. Talán azért, mert valamilyen büdös májas, halas, vagy rák ízesítésű csalit használtak. Azok a horgászok, akik teljesen hagyományos módszerrel horgásztak, tehát nem method technikával, szinte semmit nem fogtak és persze a hagyományos kukorica sem működött igazán. Azok a versenyzők, akik method módszerrel horgásztak magasan többet fogtak társaiknál, de azt gondolom, ez helyfüggő is volt.

Érdekes és talán a széljárásnak is köszönhető volt, hogy a délelőtti fordulóban az "A" szektor versenyzői fogtak jobban. Aztán a délutáni cserénél a "B" szektor bizonyult jobbnak. A kis sziget két oldalához húzódtak a halak. Ezt az országút felőli versenyzők vagy nem látták, vagy nem tudták meghorgászni.

De most már nézzük az eredményeket. Az összes fogás 930.960 gramm volt, ami 30.030 gramm horgászonként az átlag súly pedig 7.161 gramm volt. Néhány versenyző viszont nem fogott mérlegelhető halat.

A felnőtt kategória helyezettjei:

1. Tóth Bálint 103.470 gramm

2. Kovács Péter 102.605 gramm

3. Kondor Tamás 91.940 gramm

A gyerek kategória helyezettjei:

1. Csonka László Levente 23.330 gramm

Gratulálunk a versenyzőknek!

Beszámolónk végén minden érdeklődő megtalálja a letölthető részletes eredménytáblázatot!

VSTE csapata